Review Filem: Antebellum (2020)

by -10 views

Filem yang agak baik dengan mesej yang lantang dan jelas tapi kurang diperkembangkan.

First act agak slowburn dan bila masuk second act cerita ini dah warming up dah dan third act dah lain plak.

Aku tak tahu nak kata time travel ke tak. Mungkin time bending.Tapi ia bagaimana berlakunya peralihan dari first act kepada second act time Venorica sedar dari tidur. Sedikit keraguan bagi aku.

Antebellum Trailer: Janelle Monáe Stars In The Next Big Socially Conscious  Thriller | W Magazine | Women's Fashion & Celebrity News

Ya..tema filem ini adalah black slavery. Time kat ending kita boleh tahu diskriminasi masih wujud kat US. Banyak isu penindasan orang kulit hitam.

Gambar butterfly mungkin membawa maksud butterfly effect. Suatu tindakan akan mengubah semua benda yang akan berlaku. Seperti dalam filem, Venorica terlampau lantang melawan penindasan kat tv atau confwren. Dan sebab itu kita boleh nilai the first act and third act.

Skor muzik agak distrubing..macam kau dapat rasa keperitan zaman penghambaan.

Antebellum Delayed Again, No New Release Date Set – /Film

Yang aku kurang gemar lagi adalah kurang diperkembangkan watak-watak sampingan terutama lelaki kulit hitam yang mati ketika Venorica nak larikan diri. Tiba2 dia cakap Profesor.

Ending dia bagi aku kecewa sikit terlalu mudah sebagai penutup tapi aku suka scene time dia lalu kat civil war zone.

Skor filem:3.8/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *